IMG 20201206 WA0000

Przepis polecony nam przez Country Club – FitBaby to propozycja lżejszych potraw świątecznych.

 To Babki z Podhala, które chętnie spędzają ze sobą czas i nawzajem motywują się do aktywności fizycznej/ruszenia tyłka z kanapy. Latem uprawiają jogging, wspólnie wędrują po Tatrach, a zimą biegają na biegówkach. Dzielą się swoim zapałem, uśmiechem, motywacją, a także ciekawymi pomysłami, odkryciami, przepisami „na życie” i nie tylko. 

Pół żartem, pół serio możemy powiedzieć, że nasze Nieformalne Koło Gospodyń Wiejskich bardziej specjalizuje się w jedzeniu, nie w gotowaniu. Zależy nam na efektywnym spędzaniu wolnego czasu. Lubimy zdrowo i dobrze zjeść. Dbamy o nasze zdrowie fizyczne i psychiczne. Przepisy, które przedstawimy zainspirują Was do niekonwencjonalnego gotowania. Smacznego! - mówią, polecając nam:

Składniki:
 
- 50g mąki pszennej,
- 100 g mąki pełnoziarnistej,
- 200 ml kefiru,
- 1 jajko,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka ksylitolu,
- 1 duże jabłko.
 
Sposób przygotowania:
 
1. Mąkę z poszkiem i ksylitolem przesiewamy do miski.
2. Wlewamy kefir z żółtkiem i mieszamy.
3. Bialko ubijamy na sztywną pianę, następnie łączymy z ciastem.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor, odsączamy po upieczeniu papierowym ręcznikiem.
5. Dodajemy starte lub pokrojone w cienkie plastry jabłko. Można zastąpić innym owocem.
6. Można podać z odrobiną dżemu
 
fot: Fit Babka Lilka