RWP21W A2 08 DTP PODHALE

RWP21W A2 08 DTP PODHALE

Nareszcie wracają restauracje! A z nimi startuje największe w Polsce wydarzenie kulinarne - Festiwal Restaurant Week! Wiosenna edycja potrwa niemal trzy tygodnie (9-27.06) i weźmie w niej udział prawie 400 restauracji z 14 regionów. Na Gości spragnionych kulinarnych doświadczeń czekają największe przeboje najlepszych restauracji i prezenty od partnerów w festiwalowej cenie 59zł (-10zł z BLIK). Trwają już rezerwacje na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się formule #zerowaste, zgodnie z hasłem #SzanujJedzenie.

Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych Chefów. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne w specjalnej cenie 59 zł (-10zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.

- Tegoroczny Restaurant Week będzie szczególny z kilku powodów. Festiwal ma za zadanie pomóc restauracjom odrodzić się po kilku miesiącach zamknięcia. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych Gości to się uda! Ponadtopodczas wiosennej edycji Goście, poza utęsknioną atmosferą restauracji, doświadczą popisowych dań stworzonych w wiodących restauracjach. Festiwalowa edycja bestsellerowych dań będzie więc przede wszystkim przedstawieniem najlepszych restauracji “w pigułce” - tak, aby Goście prócz samej atmosfery restauracyjnej mogli poczuć również najchętniej wybierane smaki w restauracjach.- mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

Na Podhalu w wydarzeniu udział biorą restauracje
Zakopane: Górna Stacja - Hotelu Aquarion, Koszysta - Hotel Tatra, Regionalna Nosalowy Dwór
Nowy Targ: Absynt, Na Szlaku - Hotel Ibis,Tam Gdzie Zawsze, Vincitore Ristorante Pizza Napoletana
Białka Tarzańska: Novobilski
Murzasiche: Krajobrazy